miercuri, 15 februarie 2012

INFIINTAREA UNEI PLANTATII DE GOJI

Pentru infiintarea unei plantatii de GOJI pe un hectar, aveti nevoie de 3300 - 3500 de plante, care le plantati la o distanta de 2 metri intre randuri si o distanta de 1 metru intre plante. Este de preferat ca terenul sa fie arat si discuit inainte. Cea mai buna perioada de plantare este primavara si toamna. Planta GOJI va creste cca 90 cm in primul an, dupa care este indicat sa taiati varfurile, ca sa obtineti o planta cat se poate de deasa. In anul urmator, planta ar trebui sa aiba 6 ramuri principale. Celelalte ramuri, le taiati. Din anul 3, planta nu se mai tunde. In primul an este posibil o recolta de aproximativ pana la un kg de fructe uscate/planta, cantitate care se va ridica la fiecare an, astfel planta va ajunge la productie maxima, incepand cu anul 4. In anul 4 veti obtine o recolta de cca 4500 kg /ha ( fructe uscate) in fiecare an. Timp de 20 ani, nu mai aveti nevoie de alta intretinere, decat lucrarile de recolta. Planta infloreste in lunile aprilie si mai, si recolta se face in lunile august si septembrie. Fructele de GOJI se usuca la soare, sau in cuptor timp de 3 ore la temperatura de 40 grade. Sucul de Goji se obtine prin presarea fructelor la rece. 

PRODUSE DIN GOJI

Fructul Goji este cunoscut sub forma de fructe uscate, suc natural de goji, baton de goji, vin de goji, otet de goji, cafea de coji, ceai de goji, ulei de goji, vin spumant de goji, gem de goji, capsule goji.
GOJI este tot mai cautat in lume si la ora actuala exista cea mai plantatie de aproximativ 45 milioane de plante de  GOJI in China in zona NINGXIA, unde se recolteaza mai mult de 85 milioane de kg de GOJI anual.
Goji este o tufa care poate ajunge la o inaltime de 3-4 metri. 
In zona NINGXIA, locuitorii traiesc, de regula 100 ani in medie, datorita consumului de fructe GOJI, care sunt cel mai bun detoxificator din lume. 

PENTRU COMANDA CLICK AICI 

EFECTELE MEDICINALE

O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine. Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
1. reduce zaharul din sange
2. incetineaza procesul de imbatrinire
3. reduce problemele de menopauza
4. previne tensiunea arteriala ridicata
5. GOJI da omului mai multa energie
6. Este un mare ajutor in lupta impotriva cancerului
7. aduce bunastare
8. este cel mai bun dezintoxificator
9. este bun pentru ficat, rinichi si ochi
10. imbunatateste circulatia de sange
11. intareste muschii si oasele
12. este extrem de bogat in vitamine, minerale si substante nutritive
13. intareste sistemul imunitar
14. protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare
15. stimuleaza procelele de descompunere a grasimilor
16. eficient in cure de slabire si combaterea celulitei
17. scade nivelul de colesterol,
18. stimuleaza apetitul sexual
19. inlesneste mentinerea greutatii corporale normale
20. contra Alzheimer

ce este GOJI?

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China. Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani. Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI. Goji protejeaza celulele si incetineaza procesul de imbatrinire. Inca din perioada domneiei dinastiei MING a aparut prima carte in care s-a scris despre GOJI (1368 - 1644). Fructul GOJI are influezta pozitiva pentru ochi, datorita datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi. De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunetar al organismului uman. Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor. GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.